موارد کاربرد کلاهک پره ای
موارد کاربرد کلاهک پره ای
به طور کلی کلاهک پره ای در دهانه های خروجی دود کش موتور خانه ها و نیز در انتهای لوله های وِنت در پشت بام منازل به کار میرود.
اجزای تشکیل دهنده کلاهک پره ای، پایه ی کلاهک پره ای و گریل های خروجی هوا میباشد .
کلاهک پره ای با ضخامتهای مختلف و از انواع ورق روغنی و گالوانیزه ساخته میشود . ولی عموماً از ورق یک میل رو غنی با پوشش رنگ کوره ای الکتروستاتیک متناسب با سلیقه کارفرما آماده میگردد . با این حال هیچ ممانعتی از بابت ضخامت ورق ویا ابعاد کلاهک پره ای نخواهیم داشت و این کلاهک بر اساس در خواست کار فرما تولید و ارایه میگردد .البته کلاهک پره ای ابعاد استانداردی هم دارد که به طور عام در آن ابعاد ساخته میشود .ارتفاع استاندارد پایه کلاهک پره ای ۳۰ سانتیمتر است و دارای چهار پره ی گریلی میباشد . اما باز هم خاطر نشان میشویم که منعی در ساخت کلاهک پره ای با ابعاد غیر استاندارد نداریم .
سقف کلاهک پره ای به سه صورت تک شیب و دو شیب و هلالی قابل ساخت و اجرا میباشد .
برای اینکه کلاهک پره ای در محل مورد نظر تثبیت شود در پایین ترین نقطه کلاهک پره ای لبه ای سه سانتی به بیرون یا به داخل تعبیه میشود .این لبه با کمک پیچ و رول پلاک به محیط مورد نظر متصل میشود .
ساختار کلاهک پره ای به گونه ای ست که امکان نفوذ آب باران و برف به داخل وجود ندارد و احتیاج به هیچ چسب و مواد آببندی ندارد.
اگر دورتا دور کلاهک پره ای آزاد باشد میتوان آنرا به صورت چهار طرفه ی گریلی ساخت و در غیر اینصورت به شکل دو یا سه طرفه ساخته میشود .
عموماً کلاهک پره ای به صورت چهارگوش و گونیا ساخته میشود ولی در مواردی که نشیمن گاه کلاهک پره ای قناس باشد در آن صورت از الگو و زوایای چهار ضلعی نشیمن گاه تبعیت میکند و مطابق شابلون ساخته میشود .
اگر حرارت دودکش بسیار بالا باشد از کلاهک پره ای با ضخامت بالا استفاده میشود تا دیرتر مستهلک شود .از کلاهک پره ای برای تخلیه دود و دی اکسید کربن متصاعد شده از شومینه ها هم استفاده میشود .همچنین در دهانه خروجی دودکش های صنعتی و خانگی کاربرد دارد .
با توجه به ظاهر نا متناسب انتهای لوله های وِنت در پشت بام ، میتوان خروجی تمام لوله های وِنت را تجمیع کرد و آنها را در پایه کلاهک پره ای جانمایی کرد تا ظاهری شکیل تر داشته باشد