عایق الاستومری لوله ای
عایق الاستومری لوله ای
برای جلوگیری از چگالش در لوله های آب سرد و جلوگیری از یخ زدگیِ محتویات لوله آب از عایق الاستومری لوله ای استفاده می گردد. همچنین در سیستم های گرمایشی مثل تاسیسات و لوله های آب گرم موتورخانه ها که جلوگیری از افت انرژیِ حرارتی در لوله های آب گرم ضروری است عایق الاستومری لوله ای به کار می رود. علاوه بر جلوگیری از افت حرارت و بردوت در لوله ها، کاربرد عایق الاستومری لوله ای بعنوان پوشش می تواند از زنگ زدگی و اکسیداسیونِ بدنه ی بیرونی لوله ها جلوگیری کند. بطور کلی عایق الاستومری لوله ای و رولی بعنوان یک عایق حرارتی-برودتی و حتی صوتی در سیستم های گرمایشی،سرمایشی و تهویه مطبوع مورد کاربرد قرار می گیرد. عایق الاستومری لوله ای در ضخامت های ۹-۱۳-۱۹ و ۲۵ میل تولید و عرضه می گردد.
عایق الاستومری لوله ای از عایقهای حرارتی و برودتی است که در صنایع مختلفی مورداستفاده قرار میگیرد. شکل ظاهری این عایق به شکل سلول بسته است و مقاومت زیاد آن در برابر آلودگی، حرارت و رطوبت باعث شده است تا محبوبیت بالایی پیدا کند. وزن سبک عایق الاستومری نیز قابلتوجه است. در انواع تأسیسات ساختمانی، کانالهای هوا، صنایع خودرو و بسیاری از انواع صنایع مختلف که نیاز به انعطافپذیری عایق است.
این عایقها به ۲ نوع مختلف شناخته میشوند. عایق لولهای و عایق ورقهای یا رولی دو نوع متفاوت این عایق است. ما در این مبحث، قصد داریم تا در خصوص عایقهای لولهای صحبت کنیم. فرم لولهای عایقهای الاستومری را میتوان همزمان با نصب لولههای اتصالات و یا بعد از اتمام نصب لولههای تأسیسات بهکار برد.
کاربردهای عایق الاستومری لولهای
چرا باید عایقکاری انجام دهیم؟
عایقکاری باهدف کاهش و بهبود انواع عوامل خارجی از جمله حرارت، رطوبت و موارد مانع انجام میشود و در حالت کلی میتوان گفت، عایقکاری برای بهینهسازی انرژی و در بسیاری از شرایط برای ذخیره آن، افزایش امنیت و ممانعت از بروز حوادث مختلف، حفظ دمای فرایند، جلوگیری از انواع تبخیر و انجماد، جلوگیری از افزایش دمای لوازم، تجهیزات و بروز آتشسوزی، همسطح ماندن دماها، مراقبت از سازه و تأسیسات و در نهایت بهمنظور جلوگیری از انواع ارتعاشات و لرزش و ممانعت از ایجاد آلودگیهای صوتی مختلف است.
عایق الاستومری لوله ای چه نوع عایقی است؟
طراحی و تولید عایق الاستومری بهمنظور ممانعت از هدررفت انرژی است. ضخامت و ابعاد مختلف عایق الاستومری لوله باعث میشود که از آن در موتورخانهها و کاربردهای مختلف استفاده شود. قطرهای ۶ تا ۱۱۴ میلیمتری نوع مناسبی برای این عایقها هستند. البته باید به نوع کاربرد صنایع از جمله خودروسازی، ساختمانسازی و انواع دیگر صنعتها توجه داشت و باتوجهبه لزوم استفاده، از عایقهای مناسب و متناسب با آن صنعت استفاده کرد.
تمام عایقهای پدیدآمده از گذشته تاکنون، وظیفهای برای جلوگیری از انتقال حرارت در مناطق مختلف به عهده داشتند که بسیاری از این عایقها، مقاوم و برخی نیز مقاومت چندانی نداشتند. اما بهجرئت میتوان گفت؛ عایق الاستومری لوله ای، یک عایق سلول بسته و مقاوم در برابر عوامل خارجی است. کیفیت بالای این عایق باعث شده است تا کاربرد آن نیز بیشتر شود. سیستمهای تهویه، کانالها و لولههای گرم و سرد، از این نوع عایقکاری استفاده میکنند.
کیفیت و مقاومت این عایق، به حدی زیاد است که اگر مشکل احتمالی از نوع آسیبدیدگی و سوراخشدگی نیز برای آن به وجود آید، باتوجهبه سلول بسته بودن عایق، میتوان مطمئن شد که هیچگونه قارچ و یا میکروبی روی آن رشد نخواهد کرد و در مقابل رطوبتها و آب نیز مقاومت خود را حفظ میکند.
البته توجه داشته باشید که عایقهای دیگر مانند پشمشیشه و عایقهای قدیمیتر این مقاومت را ندارند و کیفیت بسیار پائینی دراینارتباط به خود اختصاص میدهند. عایق الاستومر باتوجهبه طراحی خاص خود، برای محیطزیست نیز مشکلی به وجود نمیآورد. نوع ساخت این عایق از گازهای گلخانهای CFC است.
نحوه نصب عایق الاستومری لوله ای
همانطور که از نامش پیداست، مشخصات ظاهری این عایق به شکل لوله است و بهآسانی بر روی لولههای مختلف نیز سوار میشود. در زمان نصب این عایق، مقداری از لوله چاک داده میشود تا بتوان آن را بهراحتی بهدور لوله موردنظر سوار کرد. رنگ موجود برای این نوع عایق، سیاه است. البته تنوع ظاهری در این محصول بسیار زیاد است. بهعنوانمثال؛ عایق الاستومری لوله ای که روکش آلومینیومی دارد و رنگ نقرهای آن متفاوت از عایق لولهای ساده است.
در حالت کلی میتوان گفت با استفاده از عایق لولهای نقرهای عمر تأسیسات افزایش خواهد یافت. همانطور که در بالا نیز گفته شد، قطر و ضخامت عایقها نیز متفاوت است. قطر عایق در ارتباط با قطر لوله است و ضخامت یا گوشت آن نیز باتوجهبه شرایط آبوهوایی منطقه و مکان متفاوت خواهد بود.
اگر میخواهید عایق الاستومری لوله ای را نصب کنید، بهتر است انجام این عملیات را به زمانی اختصاص دهید که نازککاری و پوشش ظاهری ساختمان صورت میگیرد. اگر لولههای تأسیسات در جای خود قرار گرفته باشند، مناسبترین زمان برای اجرای عایق الاستومری است. این شما هستید که تعیین میکنید در چه مناطقی از ساختمان، عایقکاری انجام شود. البته هزینههای تخصیصیافته به این کار نیز تعیینکننده مکان نصب عایق است.
به نظر میرسد منطقیتر این است که مکانهای با هدررفت بیشتر از انرژی را در اولویت قرار دهید. عایق توکار بهصرفهتر از هر نوع عایقکاری است و دلیل این نوع عملیات نیز بهخاطر عدم ارتباط با محیط خارجی و کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری است.
در هنگام نصب این مدل ، مشکلی مانند جداشدن قطعات وجود نخواهد داشت چراکه؛ این عایق بهصورت رشتهای نیست. پس نصب عایق بهراحتی و آسانی انجام میشود. حتی در زمان نصب، تجهیزات و ابزارآلات خاصی نیز نیاز نخواهید داشت.
معایب عایق الاستومری لوله ای
همانطور که محصولات مختلف، مزایا و معایب متفاوتی دارند، عایق الاستومری لولهای نیز از این قاعده مستثنی نیست و دارای محدودیت و معایبی است. یکی از مشکلات موجود در استفاده از این عایق، قیمت عایق الاستومری بالای آن نسبت به پشمشیشه و موارد حفاظتی دیگر است. البته به نظر میرسد با فواید و مزیتهای فراوان این عایق، توجه به قیمت، منطقی نباشد.
اهمیت استفاده از عایق الاستومری
الاستومر چیست؟
اصطلاح الاستومر (به انگلیسی: Elastomer)، که از ترکیب دو واژه الاستیک و پلیمر به معنای «پلیمر الاستیک» ساخته شدهاست، به دسته خاصی از پلیمرهای خطی اطلاق میشود که هنگام اعمال نیرو، از خود مقدار فوقالعاده زیادی تغییر شکل الاستیک نشان میدهند. بسیاری از آنها میتوانند تا چندین برابر طول اصلی خود کشیده شوند. با از بین رفتن نیروی کششی، تغییر شکل کاملاً بازیابی میشود و مواد به سرعت به شکل اولیه خود بازمیگردند. به علاوه، این چرخه میتواند چندین بار با نتایج یکسان تکرار شود، درست مانند کشش یک کش لاستیکی
.
مشاهده ویدیو عایق الاستومری لوله ای 👉
نکات علمی نصب عایق الاستومری لوله ای (راهنمایی های عملی):
به منظور بهبود کیفیت نصب ابتدا به چند نکته اجرایی تاثیر گذار در کیفیت نهایی نصب اشاره می کنیم.
- اندازه گیری محیط
در صورت عدم اطلاع از سایز لوله می توان از یک نوار با ضخامتی برابر با ضخامت عایق استفاده کرد. به واسطه این امر، محیط لوله بدست می آید که از آن می توان سایز لوله مورد نظر را انتخاب کرد. توجه داشته باشید که به هنگام اندازه گیری از کشیدن نوار دور لوله جلوگیری شود چرا که این امر در اندازه گیری خطا ایجاد می کند.
- نحوه اعمال چسب (چسب کاری) محل برش در لوله ها
برای چسب زدن لبه ها، عایق بریده شده را روی لوله قرار می دهیم و لبه های آن را در طول لوله چسب می زنیم. دقت شود که ابتدا عایق به درستی روی لوله قرار گرفته سپس لبه های آن چسبانده شود.
اگر عایق مورد استفاده ضخیم یا طویل نباشد می توان آن را رول کرد و چسب را بر روی لبه ها اعمال کرد، این امر باعث افزایش سرعت نصب می گردد.
نحوه اعمال چسب (چسب کاری) در عایق های رولی
برای عایق کاری لوله های سایز بزرگ، عایق رولی باید به اندازه مورد نظر بریده شود و لبه های آن چسبانده شود. برای رسیدن به نتیجه مطلوب تر، لایه نازکی از چسب مخصوص عایق الاستومری را توسط قلم مو در لبه های عایق اعمال می کنیم پس از آن که چسب به خوبی در لبه ها پخش شد، کمی تامل کرده تا حلال عایق بپرد و نهایتاً پس از حصول اطمینان از خشک شدن چسب دو لبه را به هم می چسبانیم.
- تعیین بهترین زمان برای چسبندگی
برای تعیین زمان چسبندگی، انگشت خود را بر روی محل اعمال چسب قرار دهید اگر چسبندگی زیادی حاصل شد بهتر است کمی بیشتر صبر کنید، اگر چسبندگی کمی ایجاد شد، سطح آماده چسبندگی می باشد. لازم به ذکر است که در صورت افزایش زمان تامل، ممکن است چسب بیش از اندازه خشک شود. عموماً بسته به شرایط جوی، زمانی در حدود ۲ تا ۱۰ دقیقه مناسب می باشد.
پس از قرار دادن سطوح چسبکاری شده در مجاورت هم با فشار انگشتان به آرامی دو لبه را به هم می چسپانیم. برای این کار بهتر است از دو لبه انتهایی شروع کرده، پس از آن وسط لوله را چسپانده و نهایتاً سایر نواحی را بچسپانیم
با استفاده از اسپاتول یا صفحه پلاستیکی مسطح، چسب را در سطوح عایق پخش می کنیم. اگر قرار است تمامی سطح عایق برای عایق کاری استفاده شود، بهتر است تا ابتدا چسب را بر روی عایق اعمال کرده پس از آن سطح مورد نظر را نیز آغشته به چسب کرده و نهایتاً عایق را بر روی سطح قرار می دهیم.
- استفاده از اضافات (مازاد) عایق
از اضافات مازاد عایق های برش داده شده می توان برای عایق کاری فواصل کوچک استفاده کرد.
کلام آخر
باتوجهبه مطالب موجود در این مقاله، به فواید و مزایای عایق الاستومری لولهای اشاره شد و نحوه استفاده و نصب آن نیز تا حدودی موردتوجه قرار گرفت. سرعت بالای نصب این عایق از مزایای مهم آن است که باعث صرفهجویی در زمان و انرژی میشود.
استفاده از این عایق، علاوه بر حفاظت از گرما و سرما، باعث بالارفتن سرعت مراحل عایقکاری در تأسیسات و صنایع دیگر خواهد شد. در حالت کلی مراحل مختلف از برشکاری تا چسباندن و اجرای نهایی بهآسانی طی شده و یکلایه محافظتی بر روی لولهها، صورت میگیرد.
برای خرید عایق الاستومری لوله ای می توانید در واتس اپ به ما پیام دهید.
و یا با شماره های ما تماس بگیرید.